Hoppa till huvudinnehållet

Sunne: "Eriksson (S) tackade nej till att bli ensamt kommunalråd"

Publicerad:
Tobias Eriksson (S) erbjöds efter valet 2018 ett samarbete med HS, V, MP och KD, vilket kunnat göra honom till ensamt kommunalråd., skriver Hela Sunne i ett debattinlägg.
Tobias Eriksson (S) erbjöds efter valet 2018 ett samarbete med HS, V, MP och KD, vilket kunnat göra honom till ensamt kommunalråd., skriver Hela Sunne i ett debattinlägg. Foto: Åsa Eneljung

Efter valet 2018 erbjöds Tobias Eriksson (S) att bli ensamt kommunalråd – men tackade nej. Det här skriver Björn Gillberg och Henrik Lagerlöf från partiet Hela Sunne i ett debattinlägg. Enligt inlägget ska Hela Sunne ha stått för erbjudandet tillsammans med V, MP och KD.

Så här skriver man bland annat: "När valet hösten 2018 var avslutat handlade det om vilken gruppering, som skulle styra Sunne framöver. ... Tillsammans med S hade vi haft 17 röster av 41 i kommunfullmäktige. Att M och L inte skulle rösta emot Eriksson var uppenbart. Med andra ord hade Eriksson kunnat bli kommunstyrelsens ordförande och ensamt kommunalråd. Men han tackade nej och föredrog att bli släpharv efter Centern. Erbjudandet kvarstår!"

Artikeltaggar

Björn GillbergHenrik LagerlöfNyheterSunneTobias Eriksson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.