Hoppa till huvudinnehållet

Stor bilträff trots utebliven marknad

Publicerad:

I helgen samlades runt 70 fordon i Säffle för en bilträff. Allt avlöpte lugnt, i alla fall ur en polisiär synvinkel.

– Men vi förstår att det kan ha upplevts störigt för de boende runt omkring, säger Säfflepolisen gruppchef Fredrik Lindgren.

Genrebild. Under lördagen samlades ett stort antal bilar i Säffle, och polisen har fått in mycket samtal om störande musik under natten mellan lördag och söndag.
Genrebild. Under lördagen samlades ett stort antal bilar i Säffle, och polisen har fått in mycket samtal om störande musik under natten mellan lördag och söndag. Foto: Chris Maluszynski / SvD / TT

I vanliga fall är helgen som var en marknadshelg. Säffle marknad lockar ofta också ett stort antal entusiastfordon.

I år var marknaden inställd, men det stoppade inte bilentusiasterna från att träffas, festa och köra runt i stan tillsammans.

– Det är svårt att säga exakt, men jag uppskattar det till mellan 50 och 70 fordon som samlades runt Coop och McDonald's, säger Fredrik Lindgren, gruppchef för polisen i Säffle.

Lugnt - men högljutt

Trots ett stort antal fordon avlöpte träffen lugnt och utan några större ingripanden från polisen.

– Vi omhändertog ett par stycken enligt LOB, några ordningsböter delades ut och vi hade några offentliga urineringar. Men annars har det varit god stämning bland de på träffen, säger Fredrik Lindgren.

Och även om alla respekterade att trafiken genom centrum stängdes av vid 23 blev det ändå en raggarrunda med mycket hög musik i högtalarna - längsmed bland annat Järnvägsgatan.

– Det är ofrånkomligt en sådan här helg som marknadshelgen, och vi fick många samtal om störande musik. Det blev som en riktig marknad för de här personerna, trots att själva marknaden var inställd.

Polisen förberedda

Lördagens ansamling av fordon var dock väntad, och redan tidigt under lördagen började polisen kontrollera fordon på väg in i Säffle.

– Det var samma förra helgen i Årjäng så det var lite väntat, och vi hade bemannat upp och höll arresten här i Säffle öppen också.

De flesta bilarna kom utifrån, poängterar Fredrik Lindgren, och vissa hade åkt så långt som från Göteborg.

– Det kom mycket folk utifrån, och även om det fanns en del ungdomar med var de flesta som var här vuxna.

Artikeltaggar

BilträffCoopFredrik LindgrenLobMcDonaldsNyheterRaggareSäffleSäfflepolisen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.