Inga problem - tredje raka segern

Publicerad:
Mario Andretti fortsätter att imponera. Under måndagskvällen vann han med Andreas Andersson. Foto: Lennart Kihlman

Mikael J Andersson har en fin treåring i Mario Andretti.

Under breddtravskvällen på Färjestad under måndagen tog han sin tredje raka seger när han vann lätt från spets.

– Han kunde ha sprugit på i samma tempo ett par hundra meter till, berättar Andreas Andersson.

Mario Andretti vann överlägset från spets i början av månaden och i en halvrad till den här starten vann han efter ett lopp i tredje par utvändigt. Nu blev det en ny seger från ledningen och han verkar kunna det mesta.

– Ändå är jag inte säker på att han är den bästa treåringen som jag har i stallet. Jag har flera som är lovande och de kommer att komma ut under hösten, berättar Mikael J Andersson.

Den här gången hade Mario Andretti spår två i volten men trots det snäva spåret avgjorde han spetsstriden på några få steg. På sin utsida fick han Global Billboard och det blev del körning mitt i loppet. In i den sista kurvan kom rycket och Mario Andretti vann mycket enkelt.

– Jag tyckte att det gick lite för fort i loppet men han var med på bettet hela tiden och när jag petade på honom 800 kvar ökade han farten. Det var inte tomt i mål och han kunde ha sprungit i samma tempo ett par hundra meter till, berättar Andreas Andersson.

Första för Möller

Bobby Möller är känd som reporter i travsändningarna i tv och ATG live men han kör lopp också och den här kvällen tog han karriärens första seger.

Han körde Erik Berglöf-tränade Andover Hudson och efter ett lopp i tredje par invändigt sattes attacken in ut på den sista långsidan. De övertog snabbt ledningen och Bobby Möller bjöd på en rejäl segergest vid målgång.

Två för Berglöf

Erik Berglöf hade en bra kväll då han förutom den tränarsegern vann två lopp som kusk.

Treårige I.D.Dig Deeper snabbstartade till rygg ledaren från sitt tillägg i det sjunde loppet. I den sista kurvan sattes attacken in och det var lekstuga till slut på snygga 14,7/2 160 meter.

Berglöf vann även det första loppet med Global Ahead som tränas av Magnus Jakobsson.

Dubbel för Blom

En dubbelseger blev det även för Nathalie Blom, som vann med Littlesupersister och Jatzy Jazz.

Littlesupersister hade ett bakspår i V5-3 men kom igenom fint och fick tredje par utvändigt. Hon kom sedan fram i andraspår och efter en attack i den sista kurvan avgjorde Littlesupersister knappt mot en tapper J.S.Athena.

Jatzy Jazz brakade till ledningen från spår fem bakom startbilen och efter att Blom fått dämpa tempot blev det hela enkelt före en vasst avslutande Chef M.M.

I V5-1 testades Lady Star Bo barfota runt om och med amerikansk sulky och det slog verkligen väl ut. André Bood körde snabbt fram utvändigt om ledande Mon Ami Lane och det första varvet öppnades på snabba 12.4.

Trots det tempot kunde Mon Ami Lane koppla greppet en bit in på upploppet och även försvara sig mot Global Wonderful som liftat med i rygg – en mycket bra insats. Det här var André Boods tredje seger under året.

I V5-avslutningen var det stenhårt i mål mellan tre hästar och målfotot visade att Bengt Oltorp-tränade Moon Indigo med Morgan Ivarsson hade nosen före Ferrell och Fly Even Higher.

I det sista loppet tog McClintock årets första seger när han efter ett lopp i andra par utvändigt avgjorde lätt för sin tränare Christer SA Karlsson.

Artikeltaggar

André BoodAndreas AnderssonChrister SA KarlssonFärjestadstravetMagnus JakobssonMikael J AnderssonMorgan IvarssonNathalie BlomTravV5

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare