Varför inte korridorboende?

Signerat
PUBLICERAD:
Går att bo på.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ända sedan jag var student en gång i tiden så har det för varje terminsstart talats om brist på studentbostäder. Hur stora årskullarna än har varit så har det alltid varit brist. Men det kan faktiskt vara en större brist nuförtiden. Numera verkar det som alla studentbostäder som byggs är enrummare, med eget kök, och kostnaden blir därefter.

Vad hände med de förr så vanliga korridorrummen – alltså att man hade ett rum men delade ett större korridorkök med andra? Det borde ju vara enklare och billigare att bygga sådana. Visst, i det långa loppet vill man kanske ha något eget, men i början borde man inte vara för kräsen. Jag bodde några år på korridor innan jag skaffade eget. Fungerade utmärkt, också socialt.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.