Hoppa till huvudinnehållet

Karta: Så kan nya E45 komma att dras

Publicerad:

I våras stod det klart att E45 mellan Säffle och Valnäs ska byggas om till en mötesfri landsväg.

Enligt dokument som Trafikverket publicerade 18 september finns det nu sex alternativa dragningar - både genom och utanför Värmlandsbro.

E45 genom Värmlandsbro ska byggas om till en 2+1-väg med mitträcke. Trafikverket menar att vägen som den är i dag brister i trafiksäkerhet, och nu finns sex olika förslag på hur vägen kan komma att se ut i framtiden.
E45 genom Värmlandsbro ska byggas om till en 2+1-väg med mitträcke. Trafikverket menar att vägen som den är i dag brister i trafiksäkerhet, och nu finns sex olika förslag på hur vägen kan komma att se ut i framtiden. Foto: Claes Österman

E45:an mellan Säffle och Valnäs ska alltså byggas om till en mötesfri väg. Det är klart.

E45 byggs om mellan Säffle och Valnäs

Men om den befintliga vägen genom Värmlandsbro bara ska breddas, eller om E45 ska dras om förbi orten är inte klart.

– Vi genomför just nu en lokaliseringsutredning för att se om vägen ska behålla sin befintliga dragning eller om den ska göras om, säger Martin Bergvall som är projektledare på Trafikverket.

Sex olika dragningar

I dagsläget har man tagit fram sex olika alternativ, varav ett är ett så kallat Noll+ där sträckningen inte ändras men förbättringar av befintlig väg görs.

Övriga fem alternativ går ut på att bredda och dra om vägen så att den går utanför Värmlandsbro.

–Vi har planerat ut olika alternativ för att se var vägen skulle kunna gå. Nu samlar vi in information för att sedan kunna väga de olika alternativen mot varandra för att se vilket som lämpar sig bäst.

E45 genom Värmlandsbro inför ombyggnation.
E45 genom Värmlandsbro inför ombyggnation. Foto: Claes Österman

Möte på tisdag

Trafikverket och kommunen har, enligt tips till Säffle-Tidningen, träffats och inlett diskussioner kring de olika alternativen.

Men Trafikverket vill också höra allmänhetens åsikter, och har därför bjudit in till samrådsmöte på tisdag kväll, 29/9.

Anmälan till mötet är redan stängd, och Martin Bergvall uppskattar att det kommer mellan 50 och 60 personer.

– Dels så vill vi informera om projektet, men vi vill också samla in information och synpunkter från allmänheten. Vi vet att utredningar av det här slaget väcker många frågor, och därför vill vi involvera allmänheten i ett tidigt skede.

"Mycket att väga in"

Vilket av de sex alternativen som kan komma att bli aktuellt tror Martin Bergvall kan vara klart först framåt vårkanten 2021. Och en byggstart av sträckan planeras först 2025.

– Det är mycket vi måste väga in när vi tittar på de olika alternativen vi har. Det finns ett Natura 2000-område vi måste ta hänsyn till, vi tittar på både boendemiljön och kulturmiljön men också på ekonomin och vägens gestaltning.

"Jätteviktigt för oss"

För den som missat att anmäla sig till mötet finns det ändå möjlighet att inkomma med synpunkter kring projektet - både via Trafikverkets hemsida, e-post och via vanligt brev.

– Det är jätteviktigt för oss att få in så mycket information som möjligt. Kontaktuppgifter till mig och andra som jobbar med det här finns på Trafikverkets hemsida, men det går också bra att gå via till exempel kundtjänst, säger Martin Bergvall.

Såhär ser de olika alternativen ut som Trafikverket tagit fram.
Såhär ser de olika alternativen ut som Trafikverket tagit fram. Foto: Trafikverket

Artikeltaggar

E45NyheterSäffleValnäsVärmlandsbro

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.