Hoppa till huvudinnehållet

V75 i sista stund

Publicerad:
Foto: Erica Augustsson

Det är stortrav på Solvalla den här helgen. De här raderna handlar om lördagens V75-omgång och i år är Kriteriet och Oaks flyttade till den dagen. De loppen tillsammans med V75-finaler gör att det är toppklass på sporten.

Favoriterna

Lipstick Tooma (V75-3) har haft en fantastisk utveckling sedan hon kom till Daniel Redén och har fem raka segrar till den här starten. Nu är det final och konkurrensen är den tuffaste som hon har mött, men det ska vara bra segerchans på nytt.

Pleasure for Cash (V75-7) svarade för en grymt bra prestation senast men att runda konkurrenterna från spår tolv på Hagmyren med ett kort upplopp blev helt enkelt för tufft. Den här gången är det andra förutsättningar med ett perfekt andraspår och Pleasure for Cash bör vara omgångens bästa spik.

Harran Boko (V75-1) kom till ledningen på Jägersro när invändige Adde S.H. galopperade och i den positionen glänste han rejält vid en lätt seger. Från ett fint utgångsläge är det bra chans på nytt, men man ska ha med sig att Harran Boko har galopperat vid fyra av sju starter på Solvalla. En av dessa sju starter har han vunnit och han har varit hårt spelad flera gånger.

V75-dragen

Heading Reference (V75-1) har läget och ska tävla barfota nu. Givet streck vid gardering.

Uncle Töll (V75-2) svek senast men nu växlar man upp i balans och utrustning. Passas noga.

Värmlandshästar

Ribaude (V75-1) fast senast, skrällbud.

Zap di Girifalco (V75-1) vass på speed, tidigt bud.

Shapes (V75-2) visar form men hårt emot.

Laleh Pellini (V75-3) kan mycket, ett segerbud.

Valborg Marje (V75-3) vassa spurter på slutet, se upp!

Valetta (V75-3) rejäl men många att runda.

Eagle Eye Sherry (V75-4) kanonläge, tjänar fina pengar.

Circus (V75-4) bra i försöket men jobbigt läge.

Wallawalla Broline (V75-4) står inför en tuff uppgift.

Enriko Ha (V75-5) möter bra hästar från svårt läge.

Arden Wise As (V75-5) jänkarvagn nu men svårt ändå.

San Moteur (V75-6) har bra segerchans i Kriteriet.

Jackpot Vrijhout (V75-7) bra för klassen men jobbigt läge.

Artikeltaggar

SolvallaTravV75

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.