Hoppa till huvudinnehållet

Öppnar i dag – följ med in i Karlstads nyaste krog

Publicerad:
Efter att ha drivit Harrys på Kungsgatan i Karlstad i över tjugo år satsar Christer Arnesson och Camilla Levander på en ny restaurang.
Efter att ha drivit Harrys på Kungsgatan i Karlstad i över tjugo år satsar Christer Arnesson och Camilla Levander på en ny restaurang. Foto: Sanna Stark

På fredagskvällen förvandlas gamla Harrys till Tryckeriet på Kungsgatan i Karlstad. Då bjuder ägarna Christer Arnesson och Camilla Levander in gästerna till den nya restaurangens koncept – och en tillbakaresa i lokalens historia.

Efter att ha drivit Harrys i drygt tjugo år är Camilla Levander och Christer Arnesson förväntansfulla inför öppningen av den nya, egna restaurangen i samma lokal – Tryckeriet.

– Det känns helt fantastiskt, säger delägaren Camilla Levander.

All inredning och möblemang i lokalen är nytt. "Det är nyare, fräschare, modernare", berättar ägarna.
All inredning och möblemang i lokalen är nytt. "Det är nyare, fräschare, modernare", berättar ägarna. Foto: Sanna Stark

Restaurangens nya koncept och inredning anspelar på platsens historia, där Nya Wermlands-Tidningen hade sin redaktion och tryckeri i över sex decennier.

– Kvarteret har ju varit tryckeri så länge. Trycket var alldeles bakom väggen här, säger delägaren Christer Arnesson och pekar längre in i restaurangen.

– Så när vi såg över det nya konceptet, vad vi skulle heta och vad vi ska göra, kom Camilla på idén med Tryckeriet. Lokalen har en historia, en riktig historia att det har varit ett tryckeri här i så många år, och då får det genomsyra upplägget vi gör. Det ska kännas att det här har en tryckerihistoria, fortsätter han.

På väggarna hänger tavlor med bilder från det gamla tryckeriet.
På väggarna hänger tavlor med bilder från det gamla tryckeriet. Foto: Sanna Stark

När gästerna ska välja från menyn kan de därför ta del av historien om platsen de sitter i. Likaså kan de se bilder från det gamla tryckeriet på tavlor eller läsa dagens NWT och andra morgontidningar som hänger på väggarna.

Gästerna kan även läsa en valfri morgontidning som hänger på väggen.
Gästerna kan även läsa en valfri morgontidning som hänger på väggen. Foto: Sanna Stark

– Jag kände bara ”wow, vad coolt” när vi började titta på hur det var här då och hur det fungerade. Det var kul, riktigt spännande, säger Christer Arnesson.

Enligt ägarna är baren det enda som påminner om Harrys, då den står på samma ställe som den tidigare.
Enligt ägarna är baren det enda som påminner om Harrys, då den står på samma ställe som den tidigare. Foto: Sanna Stark

"Ska bli så roligt"

Camilla Levander berättar att det känns förväntansfullt men pirrigt inför öppningen på fredagskvällen.

– Men det ska det väl vara när man har en premiär. Det känns helt fantastiskt.

Christer Arnesson instämmer.

– Ja, "vad kan gå fel" tänker man. Jo, allt kan gå fel. Men vi har stora förhoppningar på det här, det ska bli så roligt, säger han och skrattar.

Artikeltaggar

Camilla LevanderChrister ArnessonHarrysKarlstadKungsgatanNyheterTryckeriet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.