Hoppa till huvudinnehållet

Tossebergsracet ställs in: "Väldigt tråkigt"

Publicerad:
Inget Tossebergsracet uppför Tossebergsklätten i år.
Inget Tossebergsracet uppför Tossebergsklätten i år. Foto: Dan Enwall

Länsstyrelsen sade nej till att genomföra Tossebergsracet med hänvisning till 50-gränsen.

Arrangören Fryksdalens MK överklagade - men nu står det klart att de ställer in rallytävlingen i Tossebergsklätten.

– Vi tycker att det är väldigt tråkigt, skriver Annika Hagberg, Fryksdalens motorklubb.

På grund av coronapandemin har inte en enda rallytävling hållits i Värmland. Fryksdalens MK hoppades att deras traditionella tävling uppför Tossebergsklätten i Stöpafors skulle kunna arrangeras som vanligt i helgen. Men så blir alltså inte fallet.

– Eftersom vi ännu inte har fått besked angående vår överklagan har vi beslutet att ställa in. Vi tycker det är väldigt tråkigt, men eftersom vi inte har fått någon hint från Förvaltningsrätten om när de kommer att behandla vår överklagan så måste vi dra gränsen någonstans. Både för oss som arrangör och för de tävlande.

Tävlingen skulle ha varit utan publik och då ansåg klubben att det inte är en offentlig tillställning, men Länsstyrelsen delade inte den uppfattningen.

– Det är synd att våra länsstyrelser inte kan ha en gemensam syn på vad som är en offentlig tillställning. Vi kan inte göra annat än att försöka komma igen nästa år, skriver Annika Hagberg.

Artikeltaggar

Fryksdalens motorklubbRallyStöpaforsSunneTossebergsklätten

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.