Hoppa till huvudinnehållet

Stenhård värmländsk duell väntar i ettan

Publicerad:
Hagfors och Skoghall har mötts i åtskilliga division 1-derbyn. Nu pekas båda lagen ut som seriefavoriter i division 1 Västra. Foto: Håkan Strandman

Hagfors IBS har stått och stampat ett tag.

Alltid hyfsat betrott, men ett lag som aldrig riktigt lyft tillräckligt.

Frågan är om det nu är dags att lämna division 1 åt rätt håll för det ambitiösa innebandysällskapet från Klarälvdalen.

Hagfors eller Skoghall - det är så snacket går inför premiären i den västra herrettan.

Mycket tyder på att det blir en värmländsk duell i toppen av serien. Övriga värmländska lag är Nilsby, sensationellt stark nykomling förra säsongen, blir en outsider nu och Karlstad IBF Ungdom, som mötte nedflyttade Arvika i hissen, är ett oskrivet blad på den här nivån.

Thomas Eriksson, tränare i Hagfors IBS:

– Både vi och Skoghall har rustat rätt rejält. Framför allt ser det bra ut framåt för vår del.

I Skoghall är man öppna med att det är allsvenskt avancemang som är målet. I Hagfors är det inte riktigt lika uttalat, men visst finns samma planer där.

– Vi ska i alla fall ge oss chansen. Givetvis siktar vi på play off ( de fyra första lagen i tabellen) men att sedan gå hela vägen till allsvenskan handlar om dagsform och små marginaler, säger Thomas Eriksson.

Och fortsätter:

– Vi har haft en bra försäsong, där vi faktiskt bara förlorat mot Karlstad IBF:s allsvenska lag. Där hade vi 5-5 inför sista och var betydligt närmre Karlstad än vi varit tidigare säsonger.

Hemvändande David Endl och Filip Nilsson kommer att bära det tunga ansvaret i offensiven.

I ett Skoghall som framstår som seriens kanske största förhandsfavorit vill man gärna lyfta fram några andra lag som kan komma att ha med saken att göra när serien summeras:

– Lidköping kommer kanske lite billigt undan i förhandssnacket. De verkar också ha höga ambitioner och en hel del offensivt vassa spelare kvar från den allsvenska sejouren, säger Skoghallstränaren Niclas Andersson.

Och forsätter:

– I min värld är Kungälv seriens dark horse. De gick ju nästan rent efter jul och kommer säkert smyga under radarn på många även i höst.

Artikeltaggar

Division 1 västra herrHagfors IBSInnebandyKarlstad IBF UngdomNilsby IKSkoghalls IBK Herr

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.