Peter LeMarc släpper demo av Sven-Ingvarslåt

Publicerad:
Peter LeMarc har skrivit många låtar åt Sven-Ingvars. Foto: Carl Edlom/Anders Wiklund TT

Peter LeMarc är en av de låtskrivarna som bidragit med mest material till Sven-Ingvars. På albumet "Retroaktiv", som släpptes 2000, är fyra av låtarna skrivna av Peter LeMarc. Även Per Gessle, Niklas Strömstedt, Plura Jonsson och Nisse Hellberg bidrog till albumet.

Bland LeMarcs låtar på "Retroaktiv" finns "Sofia i spegeln". Under torsdagen la Peter LeMarc ut sin egen demoversion av låten på nätet.

– Jag skrev en binge låtar i slutet av 1999. Några med Sven-Ingvars i åtanke, eftersom Kjell Andersson på deras skivbolag hört av sig och meddelat att de behövde material till ett album. Sofia-låten åkte med i batchen, säger LeMarc till NWT.

– Jag tycker deras version av låten är skitbra!

Peters egen version av låten hittar du här.

Artikeltaggar

Kjell AnderssonMusikNiklas StrömstedtNöje/KulturPer GesslePeter LeMarcPlura JonssonSven-Ingvars

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare