Överklaganden är enda sättet att kvalitetssäkra

Publicerad:
Nissers linje är minst sagt tvivelaktig, skriver Agne Sandberg och Göran Svensson. Foto: Lisa Olaison

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det som (dessvärre) kan avgöra är dåligt grundade åsikter som majoritetspartier bär. Av det skälet måste möjligheten till överklaganden säkerställas, skriver Agne Sandberg och Göran Svensson.

Vi är några av dem som överklagat kommunfullmäktiges beslut om genomförandeplan/marköverlåtelseavtal gällande Muminparken på Skutberget till Förvaltningsrätten. I en intervju för SVT menar nu kommunalrådet och kommunstyrelsens ordförande Per-Samuel Nisser (M) att invånares rätt att överklaga bör begränsas. De som är valda måste kunna fatta beslut utan att enskilda kommuninvånare sätter käppar i hjulet för Karlstads utveckling menar han.

Så skriver du en debattartikel

Nissers linje är minst sagt tvivelaktig. I de val som genomförs har väljarna att ta ställning till partiernas paket och program som innefattar en stor mängd frågor. Men när sedan en (ny)vald majoritet fattar skarpa beslut i fullmäktige i konkreta frågor (som Skutberget, stadshus, Frankfurtflyg eller andra etableringsfrågor) finns egentligen inga garantier att beslutet fattats utifrån de regler som gäller enligt gällande lagstiftningar.

Det som (dessvärre) kan avgöra är dåligt grundade åsikter som majoritetspartier bär. Av det skälet måste möjligheten till överklaganden säkerställas – det är det enda sättet att pröva och kvalitetssäkra beslut som (exempelvis) fattas i kommunfullmäktige.

Agne Sandberg

Göran Svensson

Vänsterpartister i Karlstad

Artikeltaggar

Agne SandbergDebattFörvaltningsrättenGöran SvenssonModeraternaMuminPer-Samuel NisserSkutbergetSVT Nyheter VärmlandVänsterpartiet

Läs vidare