Hoppa till huvudinnehållet

Fleet Foxes bjuder en öppen famn i musikform

Publicerad:
Robin Pecknold är tillbaka.
Robin Pecknold är tillbaka. Foto: Emelie Johnston

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Fleet Foxes genombrott för över ett decennium sedan, är ett av de mest välförtjänta i mannaminne. Det var så ljuvligt att se mjuk stämsång och folkrock tränga igenom bruset igen. Men det är inte lätt att följa upp en succéartad debut, och lagom till uppföljaren Helplessness Blues hade magin falnat en aning. På detta fjärde album är värmen dock tillbaka, med råge.

Shore är en nästan obegripligt älskvärd samling sånger, mestadels inspelat i karantän. Det innebär att sångaren Robin Pecknold står för taktpinnen än mer den här gången. Hans röst står i regel ensam utan körer, och det är även han som skrivit och producerat. Det låter dock inte som ensam musik alls. Shore är en öppen famn omvandlad till en serie välavvägda melodier som smeker sig igenom även de bittraste och tröttaste av trumhinnor, raka vägen in i hjärtat.

Bästa låt: Can I believe you

Artikeltaggar

AmericanaPopRecensionSkivor