Hoppa till huvudinnehållet

De bygger nytt - för första gången på 30 år

Publicerad:
Klara Park är en storsatsning. För Stiftelsen Karlstadhus blir det första nybygget på 30 år. Foto: Hasse Holmberg / TT

Stiftelsen Karlstadhus är en av fyra aktörer i storsatsningen Klara Park. För stiftelsen blir det första nybygget på 30 år.

Planen för nya stadsdelen Klara park antagen

NWT har tidigare skrivit om storsatsningen Klara Park, det nya bostadsområdet bredvid Tingvalla IP som ska rymma 250 bostäder - både hyresrätter och bostadsrätter.

Karlstadhus, Riksbyggen, Prepart och Stiftelsen Karlstadhus kommer alla vara inblandade i projektet. För Stiftelsen Karlstadhus är det första nybygget på 30 år.

– Från Stiftelsen Karlstadshus sida har vi en tydlig ambition att vara med och bidra till byggandet av bostäder i Karlstad och jag är mycket glad över att vi nu kan komma igång med projektet, säger Johan Lokander, ordförande i Stiftelsen Karlstadshus, i ett pressmeddelande.

Detaljplanen är antagen och markupplåtelseavtal med kommunen är påskrivet. När detaljplanen har vunnit laga kraft startar projekteringen. Bygger är beräknat att starta hösten 2022 och lägenheterna ska vara inflyttningsklara till 2024.

Artikeltaggar

EkonomiKarlstadhusNyheterStiftelsen Karlstadshus

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.