Hoppa till huvudinnehållet

Beredskap i Kristinehamn

Publicerad:
MSB på Presterud i Kristinehamn.
MSB på Presterud i Kristinehamn. Foto: Mats Zetterberg

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Först kom beskedet om att ett artilleriregemente återkommer till Kristinehamn. Sedan meddelades att Kristinehamn får ett av EU:s beredskapslager för sjukvårdsmateriel, aktuellt nu i pandemitider. Det handlar om bland annat medicinskteknisk utrustning och personlig skyddsutrustning som länder skall kunna ansöka om utifall att deras egna lager inte räcker till.

Det är ett oerhört glädjande besked. MSB har ju redan lagerhållning i Kristinehamn, och staden ligger transportmässigt bra till. Bra att EU också har fått upp ögonen för vad Kristinehamn kan erbjuda. Det passar också bra när vi själva i Sverige måste bygga upp våra egna beredskapslager igen.

Artikeltaggar

ArtilleriregementetBeredskapEUFörsvaretKrisberedskapKristinehamnLedareMSB