Hoppa till huvudinnehållet

Klart med allaktivitetshusets namn

Publicerad:
I januari invigs det nya allaktivitetshuset i Kronoparkens centrum. Det får namnet Kronoteket. På bilden sesbiblioteksassistenten Ewalena Eriksson, projektledaren Jonas Haglund, Fritidsledaren Ewa Houtwedt och Janne Johansson, verksamhetschef för kultur- och fritidsavdelningen. Foto: Lisa Olaison

Kronoteket blir namnet på det nya allaktivitetshuset på Kronoparken. Huset öppnar för allmänheten i januari och kommer bland annat innehålla bibliotek och fritidsgård.

Planen var att huset skulle få namnet Kronos efter namnet på en grekisk gud, men denne visade sig efter undersökning inte ha varit en speciellt snäll gud. Därför bytte stadsbyggnadsnämnden namn till Kronoteket.

Man har även namngett två nya rondeller; Bellevuerondellen i korsningen Skoghallsleden/Ullebergsleden och Vikenrondellen i korsningen Sjömansgatan/Tullholmsgatan.

Artikeltaggar

BellevueBostad och byggenKarlstads kommunKronoparkenViken

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.