Hoppa till huvudinnehållet

Från Palm till Kapla på biblioteket i höst

Publicerad:
Här är fyra av författarna som gästar Karlstad och bibliotekskvällarna i höst: Anna-Karin Palm, Saga Becker, Nina Wähä och Marit Kapla.
Här är fyra av författarna som gästar Karlstad och bibliotekskvällarna i höst: Anna-Karin Palm, Saga Becker, Nina Wähä och Marit Kapla. Foto: TT

Hösten är här och stadsbiblioteket i Karlstad har laddat upp. Flera intressanta kulturkvällar står på tur - först ut är ett besök av Anna-Karin Palm, författare till en stor biografi över Selma Lagerlöf.

Nu ska det bli av, både föredrag som egentligen var planerade till i våras, innan pandemin slog till, och nya.

Höstens första bibliotekskväll infaller på tisdag kväll, den 29 september, då Anna-Karin Palm kommer till sessionssalen. Hon ska berätta om sin bok "Jag vill sätta världen i rörelse", en biografi om Selma Lagerlöf. Det är en bok som inte bara berättar om en mycket känd och välläst författare utan också om människan Selma Lagerlöf - en "sökande, tänkande, älskande människa med stort frihetsbegär och djärva visioner.

Den 6 oktober kommer Saga Becker med föredraget "Våra tungor smakar våld". Författaren, skådespelaren (Guldbaggebelönad!) och transaktivisten Saga Becker ska berätta om sin debutroman.

Tornedalen i fokus

Senare i höst ska så vitt skilda ämnen tas upp som anorexi, it-säkerhet och skärmtid.

Det ska även kuras skymning, under den nordiska litteraturveckan i november, innan det är dags för nästa skönlitterära författarbesök. Den 10 november gästas Karlstadsrummet av både Pia Raattamaa Visén och Nina Wähä, författare som båda har kopplingar till Tornedalen. Wähä har skrivit boken Testamentet, som handlar om en ung kvinna som återvänder till sitt tornedalska barndomshem. Raattamaa Visén är från Muodoslompolo i Tornedalen och debuterade med boken "Där rinner en älv genom Saivomuotka by".

Höstsäsongens bibliotekskvällar avslutas den måndagen den 23 november med ett besök av Marit Kapla, som vann Augustpriset 2019 med sin bok Osebol.

Max antal besökare på bibliotekskvällarna är 46 personer - det gäller alla kvällarna utom den 10 november, då det bara är 20 platser. Premiärkvällen med Anna-Karin Palm är redan fullbokad.

Artikeltaggar

Anna-Karin PalmAugustprisetFörfattareKarlstadKarlstads stadsbibliotekLitteraturMarit KaplaSelma Lagerlöf

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.