Du avgör om Värmlands centrum ska vara levande

Insändare
PUBLICERAD:
Vill du att det ska finnas butiker kvar i våra orters centrum? Då måste du handla där, betonar insändrskribenten.
Foto: Gorm, Kallestad
Önskar du en centralort eller stadskärna med service i alla branscher, med levande torghandel och skyltfönster som lockar till köp? Kanske caféer och restauranger också? Det kan du få!

Om du och andra väljer att nyttja de butiker, restauranger och den service som faktiskt finns idag så överlever de och det kommer att locka fler att starta verksamheter, att våga satsa på sin dröm.

Någon kanske tror att det är kommunen eller fastighetsägare som bygger en levande stad, men nej, det är du!

Oavsett var du bor och handlar i Värmland är du otroligt viktig!

Handla så mycket du kan, så nära du kan. Bara du kan göra att orter som Hagfors, Sunne, Arvika eller Karlstad får behålla levande stadskärnor som lockar fler att vistas och kanske bo där.

Du kan inte vänta. Coronapandemin skyndar på en utveckling där många inte orkar kämpa längre och det blir svårt att få tillbaks det som gått förlorat. Låga priser från soffläge kanske lockar, men när du sedan vill och behöver handla lokalt kan det vara försent.

En annan effekt av att handla lokalt är att fler får arbete lokalt. Det ger fler skattekronor som stannar i ditt närområde och i förlängningen mer välfärd. Här snackar vi win-win. Om det du köper både är producerat i Värmland och sålt i Värmland blir det win-win-win!

Gå ut idag! Gynna de butiker du tycker om och unna dig en paus för mat eller fika.

Ring en vän, träffas på stan. Man måste inte handla. Bara att du vistas i din stadskärna lockar andra att göra samma sak.

Jag hoppas att vi ses snart!

Butiksanställd i Karlstad

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.