Delar av Hamngatan stängs av

Trafik
PUBLICERAD:
Hamngatan stängs delvis av under knappt två månader

En del av Hamngatan kommer att stängas av för all trafik från och med torsdag den 24 september till omkring den 15 november. Anledningen är att kommunen som en del av arbetet med Vikenförbindelsen ska bygga ett körfält där bussen kan svänga under viadukten. Trafiken leds om via Drottninggatan och Östra Torggatan.

Den del som stängs av ligger i anslutning till viadukten vid Löfbergsskrapan och rondellen i början av Hagaleden.

Arbetet med Vikenförbindelsen går ut på att skapa bättre framkomlighet för gående, cyklister och biltrafik genom centrala Karlstad. Vi har byggt om delar av Tullhusgatan och arbetar även på Packhusallén.

För att kunna bygga om infarten till Tullhusgatan från Hamngatan kommer biltrafiken att ledas om via Östra Torggatan och Drottninggatan. Gående och cyklister kommer fortfarande kunna ta sig igenom arbetsområdet. Men det kommer vara lite rörigt på platsen så följ omledningspilarna.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.