Hoppa till huvudinnehållet

Andra raka för Anderssons talang

Publicerad:
Mikael J Andersson hade en vinnare på Axevalla i treårige Mario Andretti.
Mikael J Andersson hade en vinnare på Axevalla i treårige Mario Andretti. Foto: Mikael Solberger

Mikael J Andersson ser ut att fått fram en plusvariant i Mario Andretti. Den treårige valacken tog andra raka segern när han svepte fältet på Axevalla under tisdagskvällen.

Färjestadtränaren lossade den stora kanonen ut på sista bortre långsidan och svepte fältet i ett nafs. Utan problem sprang hästen undan till vinst på 1.18,0/2 140 meter, en triumf värd 25 000 kronor.

Carl Johan Jepson fick likaså segerdefilera. Hans segergods var Fighter Simoni, tränad av Maria Törnqvist. Orlando Vici-sonen vann ett försök till treåringarnas höstserie med 40 000 kronor till vinnaren och kan därmed förberedas inför senhöstens final.

Nederländarna Rick Ebbinge och Jeroen Engwerda var annars duon som stod för showen på Axevalla under tisdagskvällen.

Jessy Schermer vann sitt lopp via tidig ledning före en vasst avslutade Keylor Navas med Mikael J Andersson och Ahura Mazda Font höll emot från samma position trots att hon hade gått på i högt tempo. Segern var den åttonde i stoets nionde framträdande i karriären.

Här blev det en andraplats för Jonas Mobergs Livi Oboy efter ett invändigt smyglopp.

Fredrik Claesson blir västsveriges representant i Amatör-SM på Åby den 10 oktober. Zoccoloduro O.P. var segergodset i uttagningsloppet och av intrycket att döma kan han mycket väl bli favorit i finalen

Artikeltaggar

AxevallaCarl Johan JepsonMaria TörnqvistMikael J AnderssonTravV64

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.