Hoppa till huvudinnehållet

Ål-succéns författare till HammarÖs

Publicerad:
Författaren Patrik Svensson fick Augustpriset för årets fackbok 2019. Boken heter Ålevangeliet och den kommer han till Hammarö för att berätta mer om i oktober.
Författaren Patrik Svensson fick Augustpriset för årets fackbok 2019. Boken heter Ålevangeliet och den kommer han till Hammarö för att berätta mer om i oktober. Foto: Pontus Lundahl/TT

Digital bokcirkel, ålevangelium, musik för världens barn och en tigerjakt därtill. Det är ett brett kulturprogram som erbjuds på Hammarö de två sista veckorna i oktober.

Nu blir det Hammarös - i det mindre formatet.

Kulturfestivalen Hammarös blir av, trots allt. Restriktionerna gör dock att antalet platser till varje evenemang är begränsat och det är föranmälan eller förköp som gäller.

Programmet inleds den 14 oktober med ett besök av bokaktuella Ninni Schulman och avslutas den 29 oktober med barnteatern Att fånga en tiger.

Däremellan vankas såväl musik som mer litteratur och teater.

Prisad författare

Exempelvis kommer Patrik Svensson, författare till Augustprisade boken Ålevangeliet: Berättelsen om världens mest gåtfulla fisk. Den 19 oktober framträder han på Folkets hus i Skoghall.

Den 23 oktober blir det lunchteater, baserad på en annan succébok. "Som ett jävla solsken" handlar om Ester Blenda Nordström, undersökande journalist, här skildrad i en musikteater med Anna-Lena Hemström och Bengt ”Mulle” Holmqvist.

Från 1500-tal till Taube

Till de musikaliska programpunkterna hör också en kvällskonsert i Skoghalls kyrka den 17 oktober med sångaren Peter Kronlöw och gitarristen Mattias von Wachenfeldt i ett program med deras favoritstycken av lite lugnare karaktär, från 1500-talets John Dowland till visor av Evert Taube.

Musik för världens barn serveras av elever från Kulturskolan den 19, 20 och den 22 oktober.

Den som inte vågar sig ut till publika evenemang kan den 26-30 oktober delta i en digital bokcirkel via Hammarö bibliotek.

Totalt omfattar programmet närmare 20 punkter, som utspelar sig på Hammarö bibliotek, Folkets hus, Skoghallsparken, Skoghalls kyrka och Hammarlundens skola.

Ninni Schulman har slagit stort med sina Hagforsdeckare, men är nu aktuell med en bok av helt annat slag. Boken "Flickebarn nr 291" handlar om hennes egen uppväxt.
Ninni Schulman har slagit stort med sina Hagforsdeckare, men är nu aktuell med en bok av helt annat slag. Boken "Flickebarn nr 291" handlar om hennes egen uppväxt. Foto: Tommy Andersson

Artikeltaggar

Anna-Lena HemströmEster Blenda NordströmEvert TaubeHammaröKulturskolanLitteraturMattias von WachenfeldtMusikNinni SchulmanPeter KronlöwSkoghallSkoghalls folkets husTeater

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.