Hoppa till huvudinnehållet

Sommarro polisanmäler greensabotage

Publicerad:
Greenen på lilla banan fick under natten till måndag påhälsning och vandaliserades.
Greenen på lilla banan fick under natten till måndag påhälsning och vandaliserades. Foto: Sommarro Golf

Så sent som för två veckor sedan utsattes Bryngfjordens GK:s bana för vandalisering, under måndagen upptäcktes nästa sabotage på en bana i Karlstad.

– Det är tråkigt att det händer. Vi vill finnas till för alla, bara man gör rätt för sig, säger Martin Lindén, klubbchef på Sommarro Golf.

En green på Sommarro har fått stora grästuvor uppslagna.

– Vi har varit ganska förskonade från sådant tidigare. Det är klart att golfare slår upp tovor och sådant när de spelar och att det blir nedslagsmärken, men det är skillnad på vanligt slitage och ren vandalisering.

En av greenerna på lilla banan fick under natten påhälsning. En polisanmälan har upprättats.

– Vi har några som har sett ett gäng. Vi vill att folk ska hålla ögon och öron öppna. Hör man eller ser man något får man gärna höra av sig till oss.

Vet ni vad det kommer kosta att laga?

– Nej, vi har ingen summa på det. Men det är mest i arbetstimmar. Framförallt är det väldigt onödigt. Banorna är väldigt fina nu under hösten. Vi vill fokusera på att förbättra, inte laga.

Artikeltaggar

GolfSommarro GK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.