Nytt presentkort ska lyfta lokala handeln i Hagfors

Publicerad:
Lars Sätterberg, utvecklingschef, Lennarth Larsson, ordförande Hela Hagfors Näringslivsförening, Magnus Gerke, Euronics, Peter Törnqvist, projektledare och kommunalrådet Jens Fischer (OR) visar upp presentkorten. Foto: Pia Holmström

Nu finns ett presentkort som ska gälla i hela kommunen. Det är Hagfors kommun och föreningen Hela Hagfors som står bakom satsningen.

– Styrkan i detta är att alla pengar som läggs i presentkortet stannar inom vår kommun. Det här kommer att stärka vårat näringsliv, säger Peter Törnqvist, projektledare.

Satsningen på ett nytt presentkort är en del i handelsprojektet som startades förra året.

– En viktig del i detta var att bilda en ny förening för hela kommunen där alla jobbar tillsammans, säger Lars Sätterberg utvecklingschef.

Många branscher

Presentkortet gäller hos företag som är medlemmar i nybildade näringslivsföreningen Hela Hagfors

– Hittills är det ett 40-tal näringsidkare som är med, men fler är på gång, säger Lennarth Larsson, ordförande i Hela Hagfors.

– Det är ett brett spektrum av branscher allt från traditionell klädhandel. elektronikbutiker till bilverkstäder, bygghandel och nagelsalonger, tillägger Lars Sätterberg.

Presentkortet finns att köpa på Euronics i Ekshärad och Norbergs kläder i Hagfors.

– Presentkortet är i grunden ett Mastercard som ska förbetalas. Man laddar kortet med valfri summa, säger Peter Törnqvist.

Stort intresse

Intresset för presentkortet har varit stort. I somras hörde stålföretaget Uddeholm av sig till Hagfors kommun.

– De köpte presentkort till sin personal för 860 000 kronor innan vi ens börjat sälja dem. De tyckte att presentkorten var en ypperlig sommargåva till sin personal, säger Peter Törnqvist.

Därefter har fler lokala företag hört av sig till kommunen om att köpa presentkort till sin personal.

– Samma typ av presentkort är redan lanserat i Torsby och Arvika, så vi använder dem som referenser och bollar idéer med dem, säger Peter Törnqvist.

– Det här väver ihop hela kommunen och det är otroligt viktigt, säger kommunalrådet Jens Fischer (OR).

På webbsidan helahagfors.se kan man se vilka företag som hittills anslutit sig till satsningen.

Artikeltaggar

ArvikaEkshäradHagforsJens FischerLars SätterbergLennarth LarssonNäringslivPeter TörnqvistTorsby

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare