Han blir tillförordnad vd på Löfbergs

Näringsliv
PUBLICERAD:
Fredrik Nilsson är utsedd till tillförordnad vd på Löfbergs efter Lars Appelqvist.
Foto: Robert Nygren
Fredrik Nilsson har utsetts till tillförordnad vd på Löfbergs. Han övertar rollen efter Lars Appelqvist som bytte jobb efter tolv år som vd för kafferosteriet i Karlstad.

Fredrik Nilsson, 46, arbetar idag som CFO, ekonomichef, på Löfbergs, en roll han behåller. Uppdraget som tillförordnad vd gäller från och med den 1 november.

– En naturlig lösning som ger arbetsro både i verksamheten och i rekryteringen av ny vd, säger Kathrine Löfberg, styrelseordförande på Löfbergs i ett pressmeddelande.

Fredrik Nilsson har jobbat som ekonomichef på Löfbergs sedan sommaren 2018, och har sedan dess varit en viktig del av koncernledningen. Han har tidigare erfarenhet som ekonomichef, både nationellt och internationellt. Fredrik bor i Åmål tillsammans med fru och tre barn, skriver Löfbergs i pressmeddelandet.

Rekrytering pågår

I juli meddelade Lars Appelqvist att han byter jobb efter 22 år på Löfbergs, varav tolv år som vd. Löfbergs söker nu en ny vd, och tills rekryteringsprocessen är klar kommer alltså Fredrik Nilsson att ha rollen som tillförordnad vd.

– Vi har påbörjat rekryteringen, men kommer att ha stort tålamod. Det får ta den tid det tar. Det viktiga är att vi hittar rätt person för oss och vår verksamhet, säger Kathrine Löfberg.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.