Hoppa till huvudinnehållet

Unterstiner laddade - Cyber Lane överlägsen

Publicerad:
Johan Untersteiner gör segergest tillsammans med Cyber Lane.
Johan Untersteiner gör segergest tillsammans med Cyber Lane. Foto: Malin Albinsson

Johan Untersteiner satte allt på ett kort från sitt åttondespår bakom vingen och lyckades i första kurvan överta spets med derbyvinnaren från 2017 Cyber Lane i Uno Sweds minneslopp.

En annan derbyvinnare, Who´s Who, var favorit i loppet men 2018 års vinnare galopperade bort sig i ett tidigt skede.

Lekande lätt för storfavoriten

Untersteiner varvade på 12 i medeldistansloppet och var sedan efter att ha avslutat slutvarvet i 10-tempo i en klass för sig och vann med sex längder på 11,1/2 140 meter.

Hästen har haft ett rykte om att inte vara som bäst från ledning men den åsikten får nog revideras.

– Det tycker jag han visade i dag med 11 full väg med 07 sista halvvarvet, kommenterade Johan men taktiken var inte given.

Mot SM

– Jag tog det lite på uppstuds men han kändes så laddad 100 meter innan start så jag valde att satsa. När Snowstorm Hanover tog spets förstod jag att jag skulle få överta och sedan var det en promenad i parken.

Delar av den fortsatta matchningen är klar för hästen som är valack och därför inte får vara med i de allra största loppen i Frankrike.

– Det blir SM på Åby om tre veckor och efter det Müllers på Jägersro.

Tvåa efter ett lopp i andra utvändigt blev Forfantone Am medan Heavy Sound med Kenneth Haugstad blev trea efter en bra avslutning. Björn Goop hade tre hästar till start i ”guld” som samtliga fått dåliga startspår. Själv körde han Voltare Gifont som inledde från spår sju bakom bilen. Carl Johan Jepson fick åter chansen bakom Chianti medan Stefan Persson satt upp bakom Giveitasandgo.

Björn klev på i tredjespår med sin häst på sista bortre långsidan men fick nöja sig med att bli sexa, placeringen före Chianti. Den septetten gjorde att en ensam vinnare på Top 7 vann drygt 1,5 miljoner efter att ha satsat 16 kronor.

Silverloppet blev som väntat en rivig historia. Always On Time med Tom Erik Solberg kunde i startrusningen ta emot Chapuy men Åke Lindblom var i vanlig ordning offensiv och kunde efter att första halvvarvet passerats på 06,0 överta spets. Kilometern på snabba 09,1 och strax därpå attackerade Adrian Kolgjini med 15-oddsaren Rushmore Face som på upploppet tog sig förbi en tapper Chapuy.

Segertiden blev 1 09,5a/1 640 meter vilket är nytt banrekord. Noterbart att sex hästar tog sig under 1.10!

Snabbaste öppningen

Klass 1-försöket blev också rena fartfesten initialt. Oskar J Andersson tog spets med Dark Roadster men Rickard N Skoglund ville väldigt gärna ha ledningen med Easy Cash och det halvvarvet passerades på 05,1, vilket med stor sannolikhet är den snabbaste öppningen i Färjestadstravets historia.

Visserligen fick Skoglund dämpa till 10 på varvet i sprinterloppet men hästen var tidigt slagen. Kajsa Frick fick kämpa i tredjespår första halvvarvet men Victory´s Club var oerhört bra för dagen och vann en målfotostrid.

– Jag svor en del i söndags när jag såg att vi hade fått spår åtta när man för en gångs skull ska få köra en häst som kan vinna på V75. Nu var han enormt stark efter en tung resa och det kändes skönt när Erik Adielsson gratulerade mig till segern kort efter mål, sa Kajsa Frick.

Artikeltaggar

Björn GoopErik AdielssonFärjestadstravetOskar J AnderssonTravUnionstravetV75

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.