• fredag
  23 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  25 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm

Självbiografiskt med Alicia Keys

Skivor
PUBLICERAD:
Alicia Keys berättar med en uppfriskande ärlighet.
Foto: Eric Jamison

Alicia Keys

Alicia
(RCA)

Vi ska vara glada för att Alicia Keys numer gör precis som hon vill. Med en uppfriskande ärlighet behandlar hon även här svåra ämnen som polisbrutalitet, underbetalda arbetare och strukturella problem i samhället.

Musikaliskt svänger det mellan reggae, r’n’b, deep soul och pop. Starka So Done tillsammans med Khalid berättar precis hur mycket styrka det har tagit för Keys att kunna uttrycka sig på det sätt hon vill. Hittiga Underdog fastnar som tuggummi, medan låtar som Wasted Energy Master och Truth Without Love är lättare att glömma.

Albumet spretar, men då måste man komma ihåg att det ska ses som en pendang till den självbiografiska boken More Myself: A Journey. Man kan kalla det här en naturlig utveckling av en artistisk karriär, som kommer att sätta avtryck under många år framöver.

Bästa låt: Underdog

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.