Napalm Death är engagerade pionjärer

Skivor
PUBLICERAD:

Throes of joy in the jaws of defeatism är Birminghamveteranens sextonde alster, bara det är en vital bedrift. Med ett socialpolitiskt engagemang som snarare upplyser än mästrar har kollektivet under snart fyra decennier byggt upp ett sound som stavas Napalm Death. Skalet har skiftat en aning, men hjärta och själ är hela tiden intakt.

På Throes of joy in the jaws of defeatism har basisten Shane Embury fungerat som kreativ motor och med förra plattans uttryck i ryggen har engelsmännen åter igen skapat dynamisk luftighet kryddat med kaotiska inslag. Att bygga på kontraster känns kommunikativt logiskt och väcker istället för att söva den selektiva samtidskonsumenten.

Albumet har en aggressivt puttrande essens och energidepåerna är fyllda till max. Sångaren Barney Greenways använder klurigt intellektuella metaforer för att spetsa sitt budskap och Napalm Death bevisar att de är kapabla att förnya utan att tumma på sin identitet.

Bästa låt: Invigorating clutch

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.