• idag
  26 okt
  11°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  27 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  28 okt
  11°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   1.9 mm
 • torsdag
  29 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  30 okt
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Modernare sjukhus

Ledare
PUBLICERAD:
Här behövs nya hus.
Foto: Helena Karlsson

Regionfullmäktige i Värmland sade i onsdags ja till en av de största investeringarna i modern tid. Det kommer att kosta 7 miljarder under 15 år för att bygga om och bygga nytt på Centralsjukhuset i Karlstad. Det är en helt nödvändig satsning för att behålla och förbättra den värmländska sjukvården. Många lokaler på området håller i dag inte måttet. Samtidigt anpassas det till att det skall bedrivas fortsatt sjukhusvård i Arvika och Torsby, även det ett viktigt besked.

Det var också stor politisk enighet om det hela, även om Socialdemokraterna försökte få med en skrivning som – på vanligt S-manér – skulle öppna för framtida skattehöjningar. Då det handlar om kärnverksamheten får man helt enkelt prioritera detta framför annat under de kommande 15 åren.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.