Lovisa Samuelssons sånger från en separation

Skivor
PUBLICERAD:

Lovisa Samuelsson är en bred och intressant musiker som på senare tid spelat med så skilda namn som Tomas Andersson Wij och Sissela Kyle, men hon är även soloartist och nya skivan Stad/Dis verkar ha fötts ur en separation, modell svår.

Hon sjunger på två spår, resten är instrumentala och där låter hon i stället piano, cello och gitarr berätta vad hon känner. Visst hörs det att det är en skiva som kommer ur en kris, men det finns också vägar framåt.

Det är försiktigt, precist och skört, ibland så undflyende och sökande att det inte riktigt når fram. Ärligheten går det inte att ta miste på men känslorna kommer ändå allra bäst fram i de två texterna, som i rysligt starka Spöke (“allt det blå rinner ut ur mina ögon/på några timmar blir jag hundra år”) och jag skulle väldigt gärna höra mer om hur hon beskriver allting i ord, för den förmågan är ovanligt stark.

Bästa låt: Spöke

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.