Hoppa till huvudinnehållet

Från Brian Jones till Bardo Thodol med Blitzen Trapper

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

När Blitzen Trapper är tillbaka med en ny samling låtar är det med Bardo Thodol, Den tibetanska dödsboken, som huvudsaklig näring till vad som fått växa fram på Holy Smokes Future Jokes. Trots att döden och återfödelsen fått stå i centrum är det en lättsam och mjuk aura som vibrerar varsamt och harmoniskt mellan folk och Grateful Dead.

Det är ett rikt berättande som omfamnar albumet och det pendlar hela tiden mellan allvar och fantasifulla svävningar. I låten Dead Billie Jeans kosmiska rocksväng får alltifrån en trip med Lincoln plats likväl som Brian Jones, medan Hazy Morning handlar om skolskjutningar och Magical Thinkings melodispråk för tankarna osökt till Sibylle Baier. Holy Smokes Future Smokes tar några lyssningar innan den växer, men efter ett tag finns flera fina stunder som förenar musikaliskt och textmässigt lekfulla skildringar av livets mörker och ljuset i slutet av tunneln.

Bästa låt: Hazy Morning

Artikeltaggar

AmericanaRecensionRockSkivor