• idag
  26 okt
  10°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  27 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  28 okt
  11°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   1.9 mm
 • torsdag
  29 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  30 okt
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Fler äger flygplats

Ledare
PUBLICERAD:
Snart med nya delägare.
Foto: Helena Karlsson

Region Värmland vill gå in som delägare i Karlstads flygplats, och sedan teckna ett avtal om att ge ett årligt driftsstöd på 20 miljoner kronor. Det är ett viktigt besked som regionrådet Fredrik Larsson (M) kommer med, och därför torde det finns bred enighet bakom förslaget i regionen, även om Miljöpartiet förstås sätter sig emot. De gillar ju inte flyg överhuvudtaget.

Det är ett välkommet beslut för Karlstads kommun, som blivit sittande med Svarte Petter under alla år sedan staten drog sig ur. Det är inte rimligt att det bara är Karlstadsborna som skall stå för notan när flygplatsen är viktig för hela Värmland. Den är en del i en nödvändig infrastruktur. Sedan kan man hoppas att reguljärflyget kommer i gång också.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.