• idag
  5 dec
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  6 dec
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  7 dec
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  8 dec
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Brandattack mot Grums

Ledare
PUBLICERAD:
Attacker mot Grums kommun.
Foto: Marie Blomgren

På senare tid har flera av Grums kommuns bilar utsatts för skadegörelse. I helgen så sattes tre av bilarna i brand på kommunens parkering. Tidigare i förra veckan har en annan bil slagits sönder, två har repats och flera fått sina däck sönderskurna. Även en ruta i kommunhusets entrédörr slogs sönder för några veckor sedan.

Det här är en allvarlig utveckling. Någon eller några hyser tydligen agg till kommunen. Hittills brukar man mest höra om sådana här saker i utanförskapsområdena i större kommuner och städer, men nu sker den grova vandaliseringen i Grums. För en mindre kommun är detta dessutom dyra och onödiga kostnader. Det är ett beteende som under inga omständigheter kan accepteras. Här måste utredningskapaciteten öka innan det hela eskalerar ännu mer.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.