Hoppa till huvudinnehållet

Widerström om Frölundas indianbeslut

Publicerad:
Från och med säsongen 2020/21 kommer den klassiska indianen inte längre pryda Frölundas tröjor.
Från och med säsongen 2020/21 kommer den klassiska indianen inte längre pryda Frölundas tröjor.

Det har varit en pågående diskussion under en längre tid: ska Frölunda behålla indianen som logotyp eller inte. Under torsdagen kom beskedet: nej, säsongen 2020/21 är den utbytt mot något annat.

Pontus Widerström är en av tre Färjestadsspelare som representerat Frölunda, dessutom är forwarden född i Göteborg.

– Den loggan har ju alltid varit där, men det finns andra grejer som betyder mer. För min del spelar det inte så stor roll.

Indianen har hängt med sedan säsongen 1995/96, under en era där de flesta klubbarna lade sig till med ett amerikaniserat "efternamn".

Vad har den för betydelse för klubben?

– Jag har ju växt upp med den om man säger så, men just vad den betyder vet jag inte... Man får hänga med i tiden och rätta sig efter den.

Joel Lundqvist har tidigare talat sig varm för indianloggan.

– För mig står indianen för nåt positivt. För kämpaglöd och för att strida – med indianen. Det är verkligen positivt laddat. Jag tycker att det har varit ett starkt varumärke, vi har haft framgångar i det – och för mig är en indian en krigare, nån som går på jakt. En hårding. Jag tycker att det har varit ett passande namn att ha, säger han till GP.

Widerströms känslor kring den verkar desto svalare.

Vad är din spontana reaktion?

– Jag vet inte, jag har inte tänkt på det...

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrFrölunda HCIshockeyJoel LundqvistPontus Widerström

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.