Hoppa till huvudinnehållet

Thåströms texter blir smyckesdesign

Publicerad:
Reporter Lena Richardson
Lena Richardson
lena.richardson@nwt.se
Joakim Thåströms låtpoesi blir smyckesdesign genom ett samarbete med Efva Attling.
Joakim Thåströms låtpoesi blir smyckesdesign genom ett samarbete med Efva Attling. Foto: Henrik Montgomery/TT

Efva Attling har inlett ett samarbete med ytterligare en rockstjärna. Nu är det Thåström som får en egen kollektion - med rötterna i deras gemensamma barndomskvarter.

Joakim Thåströms låtpoesi blir smyckesdesign genom ett samarbete med Efva Attling.
Joakim Thåströms låtpoesi blir smyckesdesign genom ett samarbete med Efva Attling.

På Gamla kraftstationen i Deje visar smyckeskonstnären Efva Attling både sin egen smyckesdesign och ett samarbete med Kents frontfigur Jocke Berg, som tagit fram en kollektion av smycken.

Nu har hon fått ytterligare en samarbetspartner i designprojektet Högdalen. Hon tog kontakt med Joakim Thåström och fick - faktiskt - honom att nappa.

– Jag hade förberett en ring som det stod ’Fan fan fan’ på. Han tog den, satte på sig den och sa ’vi kör! berättar hon i ett pressutskick.

– Efva var väldigt bra på att övertala. Hon är en väldigt passionerad människa och jag gillar det. Jag säger nej till nästan allt men tänkte att jag kanske nån gång måste göra tvärtom, kommenterar Thåström.

Kollektionen bygger på Efvas design och Thåströms solotexter. Ett armband innehåller raderna ”Det är ni som är dom konstiga det är jag som är normal”, titeln på Thåströms tredje soloalbum.

Ett bonusfakta i sammanhanget: de båda har vuxit upp på samma gata i Högdalen, en söderförort i Stockholm.

Artikeltaggar

DejeEfva AttlingGamla KraftstationenJoakim ThåströmModeNöje/KulturStockholmUtställningar

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.