Hoppa till huvudinnehållet

Efter NWT:s artikel – Värmlandssamverkan reagerar mot dörrvärdsilskan

Publicerad:
Eva Julin Dombrowe (L), Jennie Petri, enhetschef vid serviceenheten norra Centralsjukhuset i Karlstad, Karolina Skoglund, driftschef samordning, lokalvård, och VSN, Jens Östergren (C) och Robert Halvarsson (MP).
Eva Julin Dombrowe (L), Jennie Petri, enhetschef vid serviceenheten norra Centralsjukhuset i Karlstad, Karolina Skoglund, driftschef samordning, lokalvård, och VSN, Jens Östergren (C) och Robert Halvarsson (MP). Foto: Värmlandssamverkan

Dörrvärdarna på CSK blir utskällda av besökare.

Efter att NWT berättat om det valde styrande Värmlandssamverkan att besöka sjukhuset.

– Jag blir bedrövad när jag hör berättelser hur både patienter och anhöriga behandlar regionens dörrvärdar, säger regionrådet Eva Julin Dombrowe (L).

Värmlandssamverkan består av M, C, SIV, KD, L och MP och ledamöter från partierna i hälso- och sjukvårdsnämnden skriver i ett pressmeddelande att de "reagerar kraftigt mot och uppmanar istället medborgarna till förståelse" angående dörrvärdssituationen.

Dörrvärden Elisabeth vid CSK blir ofta utskälld: "Det är för patienternas säkerhet"

Sedan coronapandemin slog till i Värmland har dörrvakter tagit plats framför vårdinrättningars entréer. De frågar om symtom och får upplysa besökare om att besökare i många fall inte är tillåtna i dagsläget.

– Det är inte rättvist att de får utstå en sådan frustration, när deras arbete går ut på att skydda oss alla. Jag blir imponerad av det fantastiska arbete de gör på alla våra enheter i Värmland, säger Eva Julin Dombrowe.

Artikeltaggar

Centralsjukhuset i KarlstadCoronavirusetEva Julin DombroweVård och omsorgVärmlands länVärmlandssamverkan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.