Hoppa till huvudinnehållet

Står på tur för en seger – vi spikar

Publicerad:
Fredagens V65-omgång körs på Årjängstravet.
Fredagens V65-omgång körs på Årjängstravet. Foto: Joachim Lagercrantz

På fredag är det Årjäng som är värd för lunchtävlingarna med V65.

Vi har två spikar på våra systemförslag: Gretzky Boko och Endwithastar.

Eftersom lunchtävlingarna sänds i TV12, den här veckan med ett rejält uppsnack inför V75 på Färjestad dagen efter, blir det lite högre omsättning på fredagar än de övriga vardagarna.

I den sista avdelningen tror vi mycket på Endwithastar som har visat en fin form under en längre tid. Hon är så pass snabb den första biten att vi tror att Jan Silvén kan köra henne till spets trots ett sjättespår bakom startbilen. Efter två mersmakande andraplatser på slutet tror vi att det är dags för en seger och vi spikar.

Vi tror även mycket på Gretzky Boko i den tredje avdelningen. Han avgjorde enkelt i ett V86-lopp i Örebro senast och läget är perfekt. Högkapable Ibra Boko är med i samma lopp men då han fick ett bakspår väljer vi att spika Gretzky Boko.

Två kallblodslopp får plats på V65-kupongen. I det för den högre klassen är Björnemyr Dennis på jakt efter en ny seger och han tippas även om utgångsläget kunde ha varit bättre.

Paw Mahony har fått in ett intressant nyförvärv i form av Missing Tooma. Han var senast ut i det derbykval som vanns av en viss Hail Mary och skötte sig bra som fyra.

3 Blackbuck avslutade med 13,5/700 meter från kön i Gävle i den senaste starten. I ett öppet lopp tror vi att hon kan ta karriärens första seger.

12 Magnat var näst senast med i det kriteriekval som slutvinnaren Tangen Bork vann. Han följde upp den femteplatsen genom att bli tvåa bakom Alm Randers senast. Bör ha bra chans här.

3 Gretzky Boko var senast med i ett V86-lopp i Örebro och avgjorde lekande lätt till slut efter att han avslutat det sista varvet på 13,8 från tredje par utvändigt. Gretzky Boko har visat bra takter under en längre tid och i juli blev han till exempel tvåa bakom Ivan B.R. efter ett lopp utvändigt om honom.

10 Ibra Boko har ingen rolig rad, men är betydligt bättre än så. Han vann en V75-final på Solvalla i november och galopperade bort en solklar seger i ett V64-lopp på Färjestad i början av juni.

1 Eicas har höjt sig rejält i sin nya regi.

9 Björnemyr Dennis har imponerat stort i regi John Ö Jensen. Senast galopperade han kort i starten men kunde trots det vinna säkert före Björn Bork. Trots ett bakspår ska det vara bra chans till en ny seger.

3 Björn Bork hade ett likande läge näst senast och vann då på en bra tid efter att han kommit till ledningen efter ett halvvarv. Han följde upp den insatsen med att bli femma i ett derbykval. Kan få revansch på Björnemyr Dennis här.

4 Solmyr Arvid är en vinnartyp som räknas tidigt trots ett tävlingsuppehåll.

6 Missing Tooma är en intressant häst som gör debut i Paw Mahonys regi. Missing Tooma startade senast i det derbykval som Hail Mary vann och avslutade själv i underkant av 10/700 meter till fjärdeplatsen efter ett lopp i fjärde par invändigt och lucka på den sista långsidan. Det ska vara bra chans att inleda med seger i den nya regin.

7 Little Brigadoon kördes fram till dödens senast och blev stum till slut. Före det avgjorde han lätt på speed och före det galopperade han bort segern i slutkurvan. Ett tidigt segerbud.

10 Lemon Brodde avslutade bra efter ett uppehåll senast. Laddas mot tät från springspåret på tillägg?

6 Endwithastar tror vi mycket på i V65-avslutningen och väljer att spika. Hon såg väldigt formstark ut innan loppet senast och efter att hon släppt ledningen till Explosive Flory var hon bra som tvåa utan att få fritt. Gången före det var hon tvåa bakom Break Through men besegrade till exempel Aper Mede S.M. Vi tror att Jan Silvén kör till ledningen och Endwithastar står på tur för en seger.

2 Artegna Jet gjorde en mycket bra insats som tvåa senast men fick ge sig mot Global Wonderland den sista biten. Given vid en gardering.

7 Aper Mede S.M. är också ett givet V65-streck om man garderar.

Stora systemet (ovan strecken): 6x6x1x6x3x1 = 648 rader.

Lilla systemet (halvfet stil): 4x3x1x4x2x1 = 96 rader.

Artikeltaggar

Årjängs travbanaTravV65

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.