Hoppa till huvudinnehållet

Privatpersonernas insamling har tripplat tidigare rekordet

Publicerad:
Degerfors IF har fått jättestort stöd efter förra veckans larm om likviditetsproblem.
Degerfors IF har fått jättestort stöd efter förra veckans larm om likviditetsproblem. Foto: Tommy Pedersen/TT

Tro på det-matchen är, efter stor och profilstark stöttning under helgen, nu uppe i 326 000 kronor enbart vad gäller bidrag från privatpersoner.

Kort efter lördagens seger mot toppkonkurrenten Jönköpings Södra publicerade Degerfors IF en video där flertalet profiler – Ralf Edström, Sven-Göran Eriksson, Tord Grip och Ola Toivonen bland många andra – berättade att de "trodde på det".

Två dagar senare var kampanjen "Tro på det-matchen" (Västerås hemma 5 oktober) uppe i 326 000 kronor.

En betydande siffra för DIF, som förra veckan berättade att kassan att betala utgifter med riskerade att ta slut redan under oktober.

– Och då är bara privatpersoner som har betalat till Tro på det-matchen via hemsidan räknade. Det är helt otroligt, vi är så tacksamma, säger Victor Lundmark, press- och kommunikationschef.

Degerfors IF har aldrig fått en större insamling från privatpersoner, 100 000 kronor var det högsta beloppet sedan tidigare.

Företag har också bidragit och DIF väntas, av förklarliga skäl, nu överträffa sin förhoppning för Tro på det-matchen.

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors IFFotbollVictor Lundmark

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.