Bubbel från Byrån: Modell för ohederligt folk

Signerat
PUBLICERAD:
TV4:s Fotbollskanalen.se gick nyligen ut med stora rubriker om att damernas tränare, Peter Gerhardsson (bilden), tjänar betydligt mindre än herrarnas Janne Andersson, skriver Byrån.
Foto: Jessica Gow/TT
I Stefan Löfvens Sverige lönar sig ohederligt arbete. Byrån föreslår därför ett nytt mantra för Socialdemokraterna – strunta i din plikt och stjäl din rätt.

Pust och stånk brukar höras från näringslivshåll när reglerna kring utländsk arbetskraft kommer på tal. Till och med moder Svea har behövt skaffa ett nytt ord – kompetensutvisning – för att beskriva fenomenet att eftertraktad arbetskraft tvingas lämna landet. Dessa problem behöver dock inte entreprenörerna i skuggsektorn bekymra sig för.

Enligt biträdande rikspolischef Mats Löfving invandrar klanmedlemmar till Sverige för att upprätta vägspärrar, organisera narkotikaförsäljning och ägna sig åt utpressning (Ekots lördagsintervju i Sveriges Radio 5/9). Eftersom inget arbetstillstånd krävs för dessa sysselsättningar kan Migrationsverket heller inte dra in det. Och om en gängmedlem döms till utvisning kan de ofta räkna med att hemlandet inte vill ta emot dem.

I Stefan Löfvens Sverige lönar sig ohederligt arbete. Byrån föreslår därför ett nytt mantra för Socialdemokraterna – strunta i din plikt och stjäl din rätt.

Damtränare med kvinnolön

Kan det verkligen vara så att kvinnliga landslagsspelare i fotboll får lägre löner än herrspelarna på grund av marknaden de verkar inom, och inte på grund av att de är kvinnor? Detta slog Diskrimineringsombudsmannen motvilligt fast i augusti, men den verkliga logiken i det hela verkar inte ha nått fram till alla.

TV4:s Fotbollskanalen.se gick nyligen ut med stora rubriker om att damernas tränare, Peter Gerhardsson, tjänar betydligt mindre än herrarnas Janne Andersson (9/9). Det verkar alltså som att även män som verkar på damspelarnas marknad får lida av lägre löner.

Byrån anar här en stor förvirring hos de som fortfarande menar att damspelarnas löner är könsdiskriminering. Varför kan inte ens tränaren få njuta av sina manliga privilegier?

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.