Dubbelt albumsläpp för Christian Gabel

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Den värmländske Bob hund-trummisen släpper dubbelt.
Foto: Anna Ledin Wirén
Till vardags är den värmländske musikern Christian Gabel trummis i Bob hund. Han driver också projektet 1900 och arbetar som producent och studiomusiker. I november kommer han att släppa två album på den nystartade, egna etiketten Gabel Elektronik – "Mikrofilm" och "Koda".

"Mikrofilm" är först ut med release den 13 november och albumet beskriver Gabel i ett pressmeddelande som ett kassettbandsbaserat syntalbum som bygger på musik han spelade in som barn och tonåring. Tanken var att "skapa en känsla av ett blandband till mig själv från mig själv".

Det andra albumet – "Koda" – samlar en del av den musik som Christian Gabel gjort för diverse scen- och filmprojekt. Musiken beskriver han som "någon sorts modfälld och sorgsen sakral musik med närvaro av röster". Några av rösterna i projektet tillhör Frida Hyvönen som han samplat till ett tidigare projekt. "Koda" släpps den 27 november.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.