Hoppa till huvudinnehållet

Tidemand kör i Turkiet - Öberg får chansen i rallycross-EM

Publicerad:
Dan Öberg får chansen när Pontus Tidemand avstår rallycross-EM i Riga för att köra rally-VM i Turkiet.
Dan Öberg får chansen när Pontus Tidemand avstår rallycross-EM i Riga för att köra rally-VM i Turkiet. Foto: Anders Ekström

Rally-VM och rallycross-VM krockar för Pontus Tidemand.

Han väljer det förstnämnda och avstår tävlingen i Riga kommande helg.

Ersättare i Hedströmteamet blir en annan värmlänning, Dan Öberg.

Westomföraren Öberg avslutade RallyX Nordic med en femteplats i Danmark och blev totaltolva i mästerskapets supercarklass.

Nu får han hoppa in i EM-klassen i den lettiska VM-deltävlingen den 19–20 september. Det är tredje VM-deltävlingen totalt och den andra för EM i supercar.

"Ska bli grymt att köra Lettland för Hedströms Motorsport i en rejält vässad VW Polo R supercar. Stort tack till Peter Hedström och resten av teamet för denna grymma möjlighet", skriver Öberg på Facebook.

Pontus Tidemand kör både rally och rallycross den här säsongen, och NWT redan berättat är han klar för Turkiets VM-tävling i rally den 18–20 september och prioriterar rallyt.

– Tråkigt att det blivit så här, men jag har full förståelse över Pontus val, då han är tvåa i VM för WRC 2, medan han bara är på sjunde plats efter Höljes i rallycross-EM, säger Peter Hedström i ett pressmeddelande.

Han plockar i stället in Dan Öberg. Den 33-årige entreprenören i maskinbranschen körde Höljes EM-deltävling med den VW Scirocco supercar som han drivit med hjälp av Per Eklund.

– Lite komiskt egentligen, jag fick Dans permanenta plats till Riga av honom och nu får han ta Pontus plats i samma tävling, vi gjorde upp det snabbt över köksbordet här hemma i fredags, det ska verkligen bli kul att få med Dan i teamet till Riga, säger Peter Hedström, som själv siktar på att sätta ytterligare en topp-placering och därmed vara med i slutstriden av EM.

Förra året nådde han pallen i Riga och siktet är inställt på det samma i år.

– Klart man vill vara med där uppe i toppen och vi visade i Höljes att vi har materialet för att vara med där, speciellt nu när vi fått till riktigt bra inställningar på våra VW Polos.

Till start på Bikernieki National Sports Base är 18 bilar i EM-klassen och 17 i VM. Tävlingen körs med publik som är maximerad till 3 000 personer per dag med covid-restriktioner som bland annat innebär obligatorisk skyddsmask och avståndskontroll.

Artikeltaggar

Dan ÖbergPeter HedströmPontus TidemandRallyRally-VMRallycrossRallycross-EMRallycross-VM

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.