Granefelts grävde guld i Årjäng

Publicerad:
Stina Granefelt målstämplar och vinner sitt andra raka DM-guld. Hon kunde glädja sig åt att det blev ytterligare två guldmedaljer till familjen under tävlingen i Årjäng. Foto: Olov Öström

Tre av fyra i familjen vann. Lägg därtill en andraplats och familjen Granefelt från OK Tyr i Karlstad var så nära full pott som man kan komma vid medeldistans-DM i Årjäng.

Precis som vid förra helgens DM i Kil var det rutinerade Stina Granefelt som sprang hem mästerskapstecknet i D21. Hon gjorde det utan något perfekt lopp.

– Nej, jag har missat en del men det gick bra att springa, kommenterade Stina sin seger,

Det var som sagt många segrar i familjen denna regnblöta lördag utanför Årjäng.

Yngste sonen Olle vann i H10 och maken Jörgen i H45. Lägg därtill att sonen Malte blev tvåa i H12 och det blev en synnerligen framgångsrik orienteringsdag för familjen.

Rasmus Pettersson från OK Djerf i Karlskoga har en fin utvecklingskurva.
Rasmus Pettersson från OK Djerf i Karlskoga har en fin utvecklingskurva. Foto: Olov Öström

Stinas klubbkamrat i Tyr My Westlund blev tvåa i D21, drygt en minut från segern.

I H21 saknades det flera av de bästa, exempelvis Kils många duktiga orienterare som studerar på andra platser i landet. Trots det blev det ändå Kilsseger. Rutinerade Jan Olm vann före Sören Kindlund, OK Tyr.

Den klass där det presterades bäst resultat var i H20. Rasmus Pettersson från OK Djerf vann två minuter före Oskar Nyman, OK Tyr.

Rasmus har en fin utvecklingskurva och har höjt sig ytterligare ett snäpp i år.

– Ja, så känns det. Jag har i varje fall aldrig varit bättre, säger Karlskogaorienterare.

Nästa helg springer Rasmus SM i Göteborg, medel och långdistans.

– Jag siktar på topp tio, säger han.

My Westlund, OK Tyr, blev tvåa i D21. Här har hon baneftersnack med pappa Sixten som vann H60-klassen,
My Westlund, OK Tyr, blev tvåa i D21. Här har hon baneftersnack med pappa Sixten som vann H60-klassen, Foto: Olov Öström

Årjäng OK arrangerade ett tufft medel-DM alldeles öster om samhället vid Orrfjället. Där är undervegetationen hög och höjdkurvorna många.

För att klara av arrangemanget hade Årjängs OK tagit hjälp av OK Jösse.

– Utan deras värdefulla stöd hade vi inte kunnat arrangera tävlingen. Vi är så få i klubben, berättar Åke Dahl, som var banläggare tillsammans med Kristin Johansson i OK Jösse.

Det var många som gillade deras utmanande banor.

Artikeltaggar

ÅrjängÅrjängs OKOK DjerfOK TyrOrienteringStina Granfelt

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare