Hoppa till huvudinnehållet

V75 i sista stund

Publicerad:
Alone är vårt drag i V75-avslutningen.
Alone är vårt drag i V75-avslutningen. Foto: Maria Holmén

V75 körs den här veckan på Hagmyren, banan som är känd för sitt korta upplopp som gynnar spetshästarna. Innerspåret bakom startbilen är inget bra läge då starten kommer snabbt efter kurvan. Omgången ser favoritbetonad ut och det är långt ifrån omöjligt att det blir jackpot till Färjestad nästa lördag.

Favoriterna

Spikfaks (V75-4) kommer med tre raka vinster till den här starten och samtliga är tagna på ett bra sätt. Spikfaks står perfekt inne i loppet om man ser till intjänade pengar. Innerspår på tillägg med tio hästar på den volten är inte perfekt, men det ska vara bra chans att han snabbt kommer ut i andraspår. Fin chans till fjärde raka!

Naheed (V75-1) som ägs av bland andra Patrik Hjelte och Mikael Wikstrand har sannerligen imponerat i Oscar Berglunds regi. Naheed har gjort två starter för Östersundstränaren och båda har slutat med överlägsna segrar. Låt er inte luras av att Naheed har tjänat minst pengar i loppet för anledningen är att han har tävlat i Tyskland om låga prissummor. Spår två är inte perfekt, men personligen tror jag att Naheed är klart bäst och vinner loppet.

One Kind of Art (V75-3) har galopperat bort en hel del pengar i karriären och i felfria lopp har han fyra vinster och en andraplats på fem starter. Så precis som i fallet med Naheed ska man inte bry sig om att One Kind of Art står lite hårt inne i loppet. Han är den häst som har bäst segerchans i loppet men då det finns startsnabba konkurrenter invändigt bör man gardera.

V75-dragen

Princess S.W. (V75-2) var bra som knappt slagen av Wild Love senast och bör ha gått framåt med loppet.

Alone (V75-7) gillar den långa distansen och kan absolut vinna i ett felfritt lopp.

Värmlandshästar

Marble Arch (V75-2) bra i Goops regi, segerbud.

Anita Roc (V75-2) rejäl men lurigt läge.

Egge Piril (V75-4) formbesked senast, hårt emot.

Zaffiro Roc (V75-5) fick ett jobbigt läge.

Chianti (V75-6) vass senast, kan överraska.

Dreammoko (V75-6) räcker lägt trots ett bakspår.

Ribaude (V75-7) bra varje gång, platsbud.

Artikeltaggar

HudiksvallMikael WikstrandPatrik HjelteTravV75

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.