• söndag
  20 sep
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  20 sep
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  21 sep
  18°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  22 sep
  17°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  23 sep
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Tricky - En fokuserad comeback

Skivor
PUBLICERAD:

Tricky

Fall to pieces
(False Idols)

Tricky hade en kort men intensiv storhetsperiod i mitten av 90-talet, som en av trip hopens nyckelgestalter. Hans debutalbum Maxinquaye är alltjämt briljant, och jag lyssnade löjligt mycket på det under mina tonår. Efter 90-talet har han fortsatt att göra musik, men mestadels lite i skymundan utanför rampljuset. Han har också varit hemskt ojämn.

Fall to pieces är glädjande nog ett av Trickys allra bästa album på mycket länge. Det är elva korta låtar, många under tre minuter, och även om de slutar något abrupt ibland så innebär det samtidigt att han kramar ur kärnan ur alla låtarna, och kapar bort allt dödkött. Kvar är en förvånansvärt fokuserad skiva, och ett väldigt kärt återseende av vad som känns som en kär gammal vän. Tricky återuppfinner inte hjulet på Fall to pieces, men han får det att rulla på väldigt fint.

Bästa låt: I’m in the doorway

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.