• idag
  26 okt
  11°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  27 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  28 okt
  11°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   1.9 mm
 • torsdag
  29 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  30 okt
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Skeletal Remains - Floridadöds 2.0

Skivor
PUBLICERAD:

Skeletal Remains

The entombment of chaos
(Century Media)

Varför krångla till det om det inte behövs? Jänkarna inspireras av Floridas klassiska death metal-akter för att tillverka en moderniserad version som både är rak och okomplicerad. Old school death metal från Tampa- och Orlandoområdet är och förblir en mall att vårda och respektfullt utveckla.

Föregångaren Devouring mortality öppnade mina ögon för Kalifornienkvartetten som återvänder med samma sound, men som har uppgraderat till nästa pinnhål på utvecklingsstegen. Albumet skulle stundtals vinna på fler dynamiska utsvängningar som i instrumentala Enshrined in agony eller släpiga Eternal hatred, men oavsett metodiska önskemål, det här är klassdöds.

Diggar du genrepionjärer som Morbid Angel, Obituary och Death finns det ingen anledning att vila på hanen. Skeletal Remains med den sjungande gitarristen Chris Monroy i spetsen har åter igen skapat ett finkalibrerat tidsdokument som inte tillför något nytt, men som hade tillhört pionjärerna om de hade fötts ett par decennier tidigare.

Bästa låt: Tombs of chaos

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.