Hoppa till huvudinnehållet

Lyckad kvalkväll för Goop

Publicerad:
Björn Goop hade stora framgångar när kvalen till Kriteriet och Oaks kördes på Solvalla.
Björn Goop hade stora framgångar när kvalen till Kriteriet och Oaks kördes på Solvalla. Foto: NWT arkiv

Viktig kväll för de treåriga hästarna under fredagskvällen på Solvalla eftersom det var kval till Kriteriet och Oaks.

Björn Goop startade sju hästar under kvällen och lyckades få med fyra till finalerna.

Bland hingstarna imponerade San Moteur som avgjorde hur lätt som helst trots ett lopp i dödens när han fixade sin femte raka seger och är obesegrad när han jagar storkovan om två veckor.

– Han verkar ha allt han är stark och startsnabb. Nu hoppas vi på ett bra spår i finalen sa, Håkan Arvidsson om San Moteur.

Lotten utföll bra för den Gooptränade hästen som inleder från spår två i kampen om fyra miljoner till ägaren Håkan Arvidsson och även en bra slant ytterligare då Håkan också uppfödare. Med flera förhandsfavoriter utanför finalen kommer San Moteur att bli hårt betrodd.

Tyvärr kan Björn inte själv köra i finalerna då han i torsdags i Gävle fick en avstängning i tre dagar på grund av drivning.

Helt överlägsen

Bland stona fixade Eagle Eye Sherry en finalplats i Oaks efter att från spets varit helt överlägsen och vann med sex längder. Med i den finalen är också Circus som blev tvåa i sitt kval någon längd efter Örjan Kihlström som skrällde med Roger Walmanns 60-oddsare Heloise Am. Kihlström vann också en annan stoavdelning med Beauty Kronos som spurtade bäst i ett lopp där Gooptränade Hill´s Angel svek från ledning.

Goop fick ändå med en tredje häst till Oaksfinalen då Wallawalla Broline, som spetsade för att sedan släppa till favoriten Barbro Kronos, liftade med till andrapriset.

Favoritfall

Förhandsfavoriten till Kriteriet var Elegant Ima som ”bara” blev trea i ett kval där Robert Bergh vann med Head Run och fick till finalen med sig Twigs Honor som bjöds en spårsnål resa av Erik Adielsson.

35-oddsaren Henry Flyer Sisu visade sig starkast i ett lopp där favoriten Mister Hercules tränad av Daniel Redén inte orkade från dödens och Hell Bent For Am blev tvåa från spets.

I Oaks lär Hoboken Am och Barbro Kronos vara förhandsfavoriterna men Eagle Eye Sherry från bricka ett borde få en bra resa.

Artikeltaggar

Björn GoopErik AdielssonÖrjan KihlströmRobert BerghSolvallaTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.