Hoppa till huvudinnehållet

Rackstadmuseet satsar ungt med sponsorstöd

Publicerad:
Anneli Strömberg, museichef på Rackstadmuseet, gläds åt att kunna dra igång en förstudie för den nya satsningen.
Anneli Strömberg, museichef på Rackstadmuseet, gläds åt att kunna dra igång en förstudie för den nya satsningen. Foto: Kerstin Herö

Rackstadmuseet i Arvika planerar en satsning på barn och ungdomar. Nu har 100 000 kronor i sponsorstöd till planeringen landat hos museet.

Rackstadmuseet berättar i ett pressmeddelande om planerna på ett flerårigt utvecklingsprojekt, som är tänkt att både fördjupa och bredda museets verksamhet för barn och unga. Det handlar om samarbete med skolan och även om fritidsaktiviteter för unga.

Museistyrelsen beslutade om satsningen vid årsskiftet i en fyraårig verksamhetsplan.

Sedan kom en pandemi...

– Just nu under pågående coronapandemi, med korttidspermitteringar och uteblivna intäkter, är det naturligtvis svårt att dra igång denna satsning, säger Anneli Strömberg, museichef.

Nu smyger den igång ändå - tack vare ett bidrag på 100 000 kronor från Westra Wermlands sparbank kan en förstudie inledas.

Banken brukar sponsra Rackstadmuseet, men det nu aktuella bidraget är en särskild insats i coronatiden.

– Rackstadmuseet är en viktig kulturinstitution i Arvika som både bevarar vårt kulturarv och bjuder in till reflektion över samtiden. För oss på Westra Wermlands Sparbank är det viktigt att vara med och stödja barn- och ungaverksamheten i regionen och vi ser det här som ett bra sätt att nå fram, säger bankens vd Håkan Nordblad.

Artikeltaggar

Anneli StrömbergArvikaBarnHåkan NordbladKonstverkMuseumNöje/KulturRackstadsmuseetSponsringUngdomarWestra Wermlands Sparbank

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.