Hoppa till huvudinnehållet

Publikfritt derby mellan Kibf och Skoghall

Publicerad:
Det small friskt under fjolårets båda derbyn.
Det small friskt under fjolårets båda derbyn. Foto: Peter Bäcker

Innebandysäsongen har börjat rulla igång. Både Karlstad IBF och Skoghalls IBK har matchat friskt på försäsongen och på lördag är det dags för derby mellan de båda.

– Det är lite extra rivalitet och lite tufft när vi möts. Men det är bara kul, säger Karlstads Adina Alfredsson som representerat båda lagen.

I fjol tillhörde Skoghall och Karlstad samma serie och lockade storpublik under matcherna. Det första av dem i Colorama arena lockade 924 åskådare, ett nytt värmländskt publikrekord för daminnebandyn. Rekordet blev inte långlivat, bara drygt tre månader senare raderades det ut. Möte nummer två lockade hela 960 åskådare till Hammarö arena.

En speciell match att spela tack vare känslorna. Och i helgen smäller det igen.

– Ja, det är det väl alltid. Jag har ju spelat i Skoghall tidigare och känner, inte alla, men många av dem, säger Karlstads Adina Alfredsson.

Och fortsätter:

– Det är lite extra rivalitet och lite tufft när vi möts. Men det är bara kul.

Skoghalls vikarierande lagkapten, Elin Gustafsson är inne på samma linje.

– Att möta Karlstad är en nerv som kanske behövs i träningsmatcher för att få den där riktiga taggningen och känslan av att det är match.

Förutom mötena i fjol har de inte matchat allt för mycket med varandra.

– Vi har aldrig mött dem i en träningsmatch förut. Tränaren frågade om vi ville spela mot dem och alla ropade ja. Det ska bli riktigt kul, säger Gustafsson.

Dubbla tränarbyten

Det har hänt en del i lagen sedan förra säsongen. Karlstad spetsade sin tränarbänk under off-season med rutinerade Jan-Erik Vaara och Skoghall snodde Anton Fallbråten framför näsan på helgens kombattant.

– Han är rak med vad han vill ha ut av oss, det har flutit på bra. Nu på slutet har vi spelat lite matcher och börjar komma in i allt ordentligt, säger Skoghallskaptenen.

Även Vaara har satt sin prägel på laget.

– Intensiteten och farten på träningarna har ökat betydligt mot hur det har varit tidigare år. Han har kommit in med lite nya övningar och tips. Det blir som att träningarna ger mer, säger Alfredsson.

Matchen mellan Skoghall och Karlstad spelas på lördag i Hammarlundens nya hall.

Artikeltaggar

Adina AlfredssonAnton FallbråtenElin GustafssonInnebandyJan-Erik VaaraKarlstad IBF DamSkoghalls IBK Dam

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.