Bubbel från Byrån: Verksamhetskritiska målgörare

Publicerad:
AIK, som ligger pyrt till i Allsvenskan, beskriver för Sportbladet (26/8) att verksamhetskritiska spelare är sådana som kan se till att laget inte blir nedflyttat, skriver Byrån. Foto: Erik Simander/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Byrån ser här en möjlighet för alla idrottsklubbar att toppa sina lag genom permitteringsstödet. Säg helt enkelt att verksamheten går ut på att vinna Allsvenskan.

Lagsporter har sina nyckelspelare, men framöver kan dessa oumbärliga individer bli kända som ”verksamhetskritiska”. Det krävs nämligen att en spelare anses verksamhetskritisk för att en fotbollsklubb som har använt statens permitteringsstöd ska få värva. Och det här har öppnat för kreativa tolkningar samtidigt som de statliga pengarna regnar likt manna från himlen. AIK, som ligger pyrt till i Allsvenskan, beskriver för Sportbladet (26/8) att verksamhetskritiska spelare är sådana som kan se till att laget inte blir nedflyttat.

Byrån ser här en möjlighet för alla idrottsklubbar att toppa sina lag genom permitteringsstödet. Säg helt enkelt att verksamheten går ut på att vinna Allsvenskan, så kan alla lag börja värva dyra ”verksamhetskritiska” spelare från världseliten. Dock är det här en match som staten borde blåsa av. Ansvarigt statsråd borde lämna avbytarbänken, komma in i matchen och sparka undan pengasäcken.

En kurrande riksdag

För den som tycker det är tröttsamt eller obehagligt när politiker skäller på varandra finns nu den perfekta hjärtefrågan där alla stryker varandra medhårs med indragna klor. Sveriges Radio Ekoredaktions rundringning (25/8) visar att alla riksdagspartier står bakom förslaget om att skärpa straffen för allvarliga fall av djurplågeri.

Till och med partier som annars morrar åt ökade straff tycker att det ändå är befogat när det handlar om gulliga djur som far illa. Byrån konstaterar att den ultimata politiska skärningspunkten finns mellan mjuka djur och hårda straff.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

AIKAllsvenskanBubbel från ByrånCoronavirusetDjurplågeriIdrottRiksdagenSigneratSportbladetStraff

Läs vidare