• onsdag
  2 dec
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  3 dec
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  4 dec
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   2.9 mm
 • lördag
  5 dec
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Rekrytera bättre

Ledare
PUBLICERAD:
Felrekrytering.
Foto: Fredrik Finnebråth

Hastigt och lustigt fick kommunchefen i Sunne, Torbjörn Dybeck, i förra veckan sparken – efter bara knappt åtta månader. Det säger en del om hur bråttom de styrande kommunpolitikerna hade, och hur långt avståndet var mellan dem och kommunchefen. Gunilla Ingemyr (C) säger till NWT att de inte har samma syn på styrning och ledning.

Gott så, men det reser ändå frågan om varför Dybeck anställdes från början. Sådant borde de ju ha tagit reda på i förväg. Dybeck fick ju bland annat köpas ut som kommundirektör i Hallsberg sedan han inte kommit överens med kommunledningen där. Sunnes kommunpolitiker kan inte helt svära sig fria här.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.