Hoppa till huvudinnehållet

Starkt Hagfors siktar på playoff: "Bra mix"

Publicerad:
Hagfors IBS siktar högt i år.
Hagfors IBS siktar högt i år. Foto: Håkan Strandman

Innebandyns division 1-premiär är bara drygt två veckor bort. Hagfors IBS går en spännande säsong till mötes där man har god chans att nå playoffspel – vilket också är lagets målsättning.

– Med det laget vi har så tycker jag att playoff är ett rimligt mål, säger tränaren Thomas Eriksson.

För även om laget tappade ett par viktiga spelare i våras (framför allt lagkaptenen Daniel Brokvist) så har man lyckats behålla en viktig stomme. Poängspelare som Anders Skoog, Daniel Bjord och Lucas Söderström är kvar i klubben.

– Daniel Brokvist var ett tungt tapp för oss. Han var en duktig spelare, men det var kanske framför allt hans ledaregenskaper som klubben dragit störst nytta av i flera år. När vi har tappat en sån ledargestalt är det skönt att han en stabil stomme av spelare som varit här länge, säger Thomas Eriksson.

Dessutom har man lyckats värva in en ledartyp - Markus Öhlin från Arvika.

– Markus har kommit in och tagit för sig direkt. Det är imponerande hur en spelare som är ny i en grupp gått in och tagit en ledarposition ganska snabbt.

Vassa nyförvärv

Förutom Markus Öhlin har klubben värvat tillbaka David Endl från Filipstad. Endl har spelat fyra säsonger i klubben innan och alltid producerat en stabil poängskörd. Dessutom har Filip Nilsson kommit hem igen efter fyra säsonger i Arvika, och en sväng i Karlstad IBF under fjolåret.

– Det känns kanon med de spelare vi har fått in. De passar perfekt in i laget vi har, och när vi dessutom kryddar det med några egna juniorer så får vi en riktigt bra mix. Målsättningen är att vi ska ta oss till playoff, så får vi se vad som händer sen.

Framåt jul och nyår kan klubben dessutom få ännu ett "nyförvärv". Vasse forwarden Marcus Hedlund väntas då göra comeback efter en korsbandsskada som höll honom borta hela förra säsongen.

– Vi skyndar långsamt med Marcus. Han opererades i januari och har kört på bra med rehab sedan dess. Vi hoppas få in honom som ett nyförvärv någon gång runt jul.

Om Hedlund är med i derbyt mot Karlstad IBF U den 18 december eller inte återstår alltså att se.

Marcus Hedlund (i rött) siktar på comeback runt årsskiftet.
Marcus Hedlund (i rött) siktar på comeback runt årsskiftet. Foto: Mikael Lindblom

Derbytätt

Just derbyn kommer det dock inte vara ont om, precis som vanligt i herrarnas division 1 västra.

Förutom Hagfors och Karlstad U spelar Värmlandslagen Nilsby och Skoghall i serien.

– Det är alltid roligt med derbyn. Skoghall brukar vara farliga och lär bli det även i år. Derbyna ligger schemalagda senare i höst dessutom, så det finns chans att det blir ändringar i publikfrågan fram tills dess.

Seriepremiären för Hagfors IBS är den 26 september borta mot Stenungsund.

Artikeltaggar

Anders SkoogDaniel BjordDavid EndlDivision 1 västra herrHagfors IBSInnebandyMarcus HedlundThomas Eriksson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.