Hoppa till huvudinnehållet

Rauf Ahmadi: "Vi löser det och kämpar på"

Publicerad:
Rauf Ahmadi, talesperson för Islamiska kulturföreningen. Foto: Lisa Olaison

Rauf Ahmadi, talesperson för Islamiska kulturföreningen, tar länsstyrelsens beslut att upphäva bygglovet med ro.

– Det är bara en punkt de anmärker på så det kommer vi att lösa, säger han.

Rauf Ahmadi fick beskedet om länsstyrelsens beslut under tisdagen av den konsult föreningen anlitat för att sköta det administrativa kring bygget av en moské på Rud i Karlstad.

Länsstyrelsen upphäver bygglovet för moskén

– Det är bara en punkt och det är inte det största bekymret för det går att lösa. Det är faktiskt bättre för oss om parkeringsavtalet är på tio år istället för ett, säger han.

Har ni större bekymmer menar du?

– Det är ett stort projekt och vi vill att alla i Karlstad ska känna sig nöjda med det, det är mitt största bekymmer. Huvudtanken är att hela samhället ska kunna dra nytta av lokalen, det tänker jag på dagligen och det är jobbigt när en del tycker det är ett problem.

Islamiska kulturföreningen har ingen tanke på att ge upp.

– VI har funnits här i över 20 år, vi finns i en lokal på Kronoparken just nu och vi kommer att finnas kvar. Vi vill bara ha ett eget hus att vara i. Så vi kommer lösa de problem som dyker upp och kämpar på. Gör man rätt så landar man rätt, säger Rauf Ahmadi.

Artikeltaggar

Islamiska kulturföreningenKarlstadMoskéerNyheterRauf AhmadiRud

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.